×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

روز عشق در ایران باستان

والنتاین یا اسپندار مذگان ؟! چند سالی است حوالی26 بهمن ماه (14 فوریه) که می شود هیاهو و هیجان را در خیابان ها می بینیم. مغازه های کالاها کادوئی لوکس و فانتزی غلغله می شود. همه جا نام Valentine به گوش می خورد. از هر بچه مدرسه ای که درباره والنتاین پرسش کنی می داند که "در سده سوم میلادی که برابر می شود با آغاز امپراطوری ساسانی در ایران، در روم باستان فرمانروایی بوده است بنام کلودیوس دوم. کلودیوس باورهای شگفتی داشته است از آن میان اینکه سربازی خوب خواهد جنگید که مجرد باشد.


 از این رو ازدواج را برای سربازان امپراطوری روم قدغن می کند.کلودیوس به قدری سنگدل وفرمانش به اندازه ای قاطع بود که هیچ کس جرات کمک به ازدواج سربازان را نداشت.ولی کشیشی به نام والنتیوس(والنتاین)،مخفیانه عقد سربازان رومی را با دختران محبوبشان جاری می کرد.کلودیوس دوم از این جریان خبردار می شود و دستور می دهد که والنتاین را به زندان بیندازند. والنتاین در زندان عاشق دختر زندانبان می شود .سرانجام کشیش به جرم جاری کردن عقد عشاق،با قلبی عاشق اعدام می شود..


.بنابراین او را به نام فدایی وشهید راه عشق می دانند و از آن زمان نهاد و سمبلی می شود برای عشق!". ولی کمتر کسی است که بداند


 در ایران باستان، نه چون رومیان از سه سده پس از میلاد ، بلکه از بیست سده پیش از میلاد، روزی موسوم به روز عشق بوده است!.

جالب است بدانید که این روز در سالنامه جدید ایرانی دقیقا مصادف است با 29 بهمن، یعنی تنها 3 روز پس از والنتاین فرنگی! این روز "سپندار مذگان" یا "اسفندار مذگان" نام داشته است. فلسفه بزرگداشتن این روز به نام "روز عشق" بدین گونه بوده است که در ایران باستان هر ماه را سی روز حساب می کردند و افزون بر اینکه ماه ها نام داشتند، هریک از روزهای ماه نیز یک نام داشتند.

 برای نمونه روز نخست "روز اهورا مزدا"، روز دوم، روز بهمن ( سلامت، اندیشه) که نخستین صفت خداوند است، روز سوم اردیبهشت یعنی "بهترین راستی و پاکی" که باز از صفات خداوند است، روز چهارم شهریور یعنی "شاهی و فرمانروایی آرمانی" که ویژه خداوند است و روز پنجم "سپندار مذ" بوده است.

 سپندار مذ فرنام (لقب) ملی زمین است. یعنی گستراننده، مقدس، فروتن. زمین نماد عشق است چون با فروتنی، فروتنی و گذشت به همه عشق می ورزد.

 
زشت و زیبا را به یک چشم می نگرد و همه را چون مادری در دامان پر مهر خود امان می دهد. از این روی در فرهنگ باستان اسپندار مذگان را بعنوان نماد عشق می پنداشتند. در هر ماه، یک بار، نام روز و ماه یکی می شده است که در همان روز که نامش با نام ماه همزمان می شد، جشنی ترتیب می دادند متناسب با نام آن روز و ماه. برای نمونه شانزدهمین روز هر ماه مهر نام داشت و که در ماه مهر، "مهرگان" فرنام می گرفت. همین طور روز پنجم هر ماه سپندار مذ یا اسفندار مذ نام داشت که در ماه دوازدهم سال که آن هم اسفندار مذ نام داشت، جشنی با همین عنوان می گرفتند.. سپندار مذگان جشن زمین و گرامی داشت عشق است که هر دو در کنار هم معنا پیدا می کردند.

 در این روز زنان به شوهران خود با محبت هدیه می دادند. مردان نیز زنان و دختران را بر تخت شاهی نشانده، به آنها هدیه داده و از آنها فرمانبرداری می کردند.

 مردم ایران از جمله ملت هایی است که زندگی اش با جشن و شادمانی پیوند فراوانی داشته است، به فراخور(مناسبت) های گوناگون جشن می گرفتند و با سرور و شادمانی روزگار می گذرانده اند. این جشن ها نشان دهنده فرهنگ، روش زندگی، خلق و خوی، فلسفه حیات و رویهمرفته جهان بینی ایرانیان باستان است. از آنجایی که ما با فرهنگ باستانی خود ناآشناییم شکوه و زیبایی این فرهنگ با ما بیگانه شده است. برای اینکه ملتی در تفکر عقیم شود، باید هویت فرهنگی تاریخی را از او گرفت. فرهنگ مهم ترین عامل در حیات، رشد، بالندگی یا نابودی ملت ها است. هویت هر ملتی در تاریخ آن نهاده شده است. اقوامی که در تاریخ از جایگاه شامخی برخوردارند، کسانی هستند که توانسته اند به شیوه مؤثرتری خود، فرهنگ و افسانه های باستانی خود را شناسایی کنند و زندگی خود را تا بلندی یک افسانه بالا برند. آنچه برای معاصرین و آیندگان دارای اهمیت است، شماره کسان یک ملت و شمار سربازانی که در جنگ کشته شده اند نیست؛ بلکه ارزشی است که آن مردم در زرادخانه فرهنگی آدمی دارد.

 شاید هنوز دیر نشده باشد که روزعشق را از 26 بهمن بیگانه به 29 بهمن(سپندار مذگان ایرانیان باستان) منتقل کنیم. باهم فرهنگ ایران را دوباره بسازیم
سه شنبه 18 مرداد 1390 - 6:51:06 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم
نظر ها

http://sourena.gegli.com

ارسال پيام

چهارشنبه 19 مرداد 1390   10:10:55 PM

به موضوع جالبی اشاره کردید.ممنون لذت بردم 

http://mry_hbp.gegli.com

ارسال پيام

چهارشنبه 19 مرداد 1390   3:08:06 AM

درکشوری زندگی میکنم که زبانش پارسی است، اما فارسی میگویند!!!!! چون عربی <<ف>> ندارد

... درد من تنهایی نیست.بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت ، بیعرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خدا میداند

استاد شهید دکتر علی شریعتی

http://alester.gegli.com

ارسال پيام

چهارشنبه 19 مرداد 1390   1:16:53 AM

ممنون مثل همیشه عالییییییییییی

http://ariames.gegli.com

ارسال پيام

سه شنبه 18 مرداد 1390   11:30:35 PM

doorood  bar  shoma ,,,sepas  bikarane  pishkeshe  mihan garaiyetan,,,,,pirooz  bashid

http://tena.gegli.com

ارسال پيام

سه شنبه 18 مرداد 1390   10:01:57 PM

ممنون استاد  بابت مطالب زیبا و اموزنده ات

منتظر مطالب بعدیت هستیم

موفق باشی

http://hadirank.com

ارسال پيام

سه شنبه 18 مرداد 1390   7:29:31 PM



سلام همکار گرامي
آيا مي دانيد مزاياي بالا رفتن آمار بازديد و بالا رفتن رتبه سايت در سايت آلکسا و گوگل و موتورهاي جستجوگر چيست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آيا مي دانيد رتبه شما در موتورهاي جستجوگر بالا رود در هنگام سرچ کردن کاربران اينترنتي سايت شما در صفحات اول جستجو قرار ميگيرد و بيشتر مورد توجه کاربران قرار مي گيرد!!!!!
اگر ميخواهيد کارت شارژ رايگان هديه بگيريد
اگر ميخواهيد آمار سايت يا وبلاگتان بسيار بالا رود شود
البته بصورت کاملا رايگان و قانوني در سايت ما ثبت نام کنيد
http://hadirank.com   
پس از ثبت نام شما با کليک بر روي بازديد اتوماتيک ميتوانيد امتياز و جايزه را به خود
اختصاص دهيد هر بيست ثانيه 3 امتياز به شما تعلق ميگيرد و هر امتيازي که کسب ميکنيد يک بازديد براي شما محسوب ميشود حتما از بازديد اتوماتيک استفاده کنيد .
شما براي بازديد از سايتتان مي توانيد 5 صفحه مختلف را براي تاييد معرفي کنيد در ضمن صفحه اصلي سايت و صفحه هايي که عکس دارند و صفحه هايي که در هنگام ورود و خروج پيغام مي دهند را اضافه نکنيد چون لود شدن صفحه طول مي کشد و براي شمارشگرتان شمارش حساب نمي شود و آن صفحات تاييد نمي شوند در بين صفحات هيچ فرقي نيست هر چه سبکتر بهتر تا 5 صفحه مي توانيد به رايگان اضافه کنيد منتظر شما هستيم
در صورت هر گونه مشکل يا سئوال با اين شماره تماس بگيريد
در صورت در دست نبودن يا خاموش بودن پيغام بگذاريد
09393163542



Hello to you dear friend
This site and increase website stats blog is completely free is the
Must register
We are waiting for you  http://hadirank.com

آخرین مطالب


جهل


کتاب نایاب تاریخ طبری


تاریخ طبری


به یاد دوست


دماوند بام ایران (تصویر


مرگ باورها


کج راهه


پرستو


راه بهشت


آهی از بی دردی


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

122169 بازدید

396 بازدید امروز

207 بازدید دیروز

752 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements